Navigation Menu
Konyhai kisegítő tanfolyam Szerepen

Konyhai kisegítő tanfolyam Szerepen

  • Author: admin
  • Date Posted: márc 23, 2015
  • Category:
  • Address: Szerep

A

konyhai kisegítő tanfolyam elindult  Szerepen felnőttképző intézményünk szervezésével, új esélyt adva az embereknek. A Szerepen, és a közelében élő emberek, segítséget kaptak a munkaerőpiac és a szociális gazdaság  területén történő elhelyezkedés érdekében. Ha Ön is szeretne jelentkezni   a hamarosan induló szakmát adó tanfolyamaink egyikére, kattintson a Felnőttképzés szóra.

“IOSZIA” – For the People.
“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” (Albert Einstein)
Konyhai kisegítő tanfolyam

Hajdú-Bihar megyében induló új tanfolyamok: eladó, elektromechanikai műszerész, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, gyártósori gépbeállító, hegesztő, húsipari termékgyártó, ipari gépész, kertész, mezőgazdasági gépész, szociális gondozó és ápoló, villanyszerelő.

Jelentkezzen most!

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és
vizsgakövetelményeiről
A 128. sorszámú Konyhai kisegítő megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye
1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK
1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 21 811 01
1.2. Részszakképesítés megnevezése: Konyhai kisegítő
1.3. Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: –
1.4. Iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszám: 240-360

EGYÉB ADATOK
2.1. A képzés megkezdésének feltételei:
2.1.1. Iskolai előképzettség: befejezett iskolai végzettséget nem igényel
2.1.2. Bemeneti kompetenciák: –

2.2. Szakmai előképzettség: –
2.3. Előírt gyakorlat: –
2.4. Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
2.5. Pályaalkalmassági követelmények: –
2.6. Elméleti képzési idő aránya: 30 %
2.7. Gyakorlati képzési idő aránya: 70 %
2.8. Szintvizsga: –
2.9. Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: –
3. PÁLYATÜKÖR

Konyhai kisegítő tanfolyam

3.1. A részszakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)
3.1.1. FEOR száma FEOR megnevezése A részszakképesítéssel betölthető munkakör(ök)
3.1.2. 9236 Konyhai kisegítő Konyhai kisegítő
3.1.3. Étkezdei szakács
3.1.4. Gyermek-élelmezési szakács
3.1.5. Közétkeztetési szakács
3.1.6. Segédszakács
3.1.7. Konyhalegény
3.1.8. Konyhalány
3.1.9. Konyhai dolgozó
3.1.10. Ételkiosztó, tálaló
3.2. A részszakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti
a tevékenységéhez szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról.
Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és félkész
anyagokat. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.
A részszakképesítéssel rendelkező képes:

szakács felügyelete mellett végezni munkáját

ételeket készíteni, szükség esetén tálalni: leveseket, levesbetéteket, salátákat, salátaönteteket, főzelékeket

tevékenységét a higiéniai előírások, HACCP szabályainak, valamint a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni

3.3. Kapcsolódó szakképesítések
3.3.1. A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés
3.3.2. azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja
3.3.3. 34 811 04 Szakács szakképesítés
4. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK
4.1 A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert
szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti
4.2. azonosító száma megnevezése
4.3. 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem
4.4. 10049-12 Konyhai kisegítés
tanfolam Szerepen

 

Konyhai kisegítő tanfolyam

VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK
5.1. A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes
letétele.
5.2. A modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele:
5.2.1. A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak
5.2.2. azonosító száma megnevezése a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége
5.2.3. 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem szóbeli, gyakorlati
5.2.4. 10049-12 Konyhai kisegítés írásbeli
Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt
feladat végrehajtása legalább 51 %-osra értékelhető.
5.3. A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:
5.3.1. Gyakorlati vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Ételkészítési alapfeladatok
A vizsgafeladat ismertetése: A vételezési jegy alapján leves, köret, főzelék, saláta ételcsoportokból kétféle étel
elkészítése és tálalása minimum három adagban
A vizsgafeladat időtartama: 120 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 100 %
5.3.2. Központi írásbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: –
A vizsgafeladat ismertetése: –
A vizsgafeladat időtartama: –
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: –
5.3.3. Szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: –
A vizsgafeladat ismertetése: –
A vizsgafeladat időtartama: –
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: –
5.4. A vizsgatevékenységek szervezésére, azok vizsgaidőpontjaira, a vizsgaidőszakokra, a vizsgatevékenységek
vizsgatételeire, értékelési útmutatóira és egyéb dokumentumaira, a vizsgán használható segédeszközökre
vonatkozó részletes szabályok:
A részszakképesítéssel kapcsolatos előírások az állami szakképzési és felnőttképzési szerv
http://www.munka.hu/című weblapján érhetők el a Szak- és felnőttképzés Vizsgák menüpontjában
5.5. A szakmai vizsga értékelésének a szakmai vizsgaszabályzattól eltérő szempontjai:
A Konyhai kisegítő tanfolyam komplex szakmai vizsgája része a Szakács szakképesítés vizsgájának,
ezért ha a vizsgázó a Szakács komplex szakmai vizsga követelményeinek csak ezt a közös részét teljesítette, a
szakmai vizsgabizottság számára Konyhai kisegítő részszakképesítést igazoló bizonyítványt állíthat ki.
6.ESZKÖZ- ÉS FELSZERELÉSI JEGYZÉK
6.1. A képzési és vizsgáztatási feladatok teljesítéséhez szükséges eszközök minimumát meghatározó eszköz- és felszerelési jegyzék
6.2. Videomagnó
6.3. Tűzhelyek
6.4. Sütők
6.5. Hűtők
6.6. Munkaasztalok
6.7. Főzőüstök
6.8. Mosogatómedencék
6.9. Univerzális konyhagépek
6.10. Szeletelő
6.11. Húsdaráló
6.12. Burgonyakoptató
6.13. Salátacentrifuga
6.14. Kutter
6.15. Gőzpároló
6.16. Sokkoló
6.17. Salamander
6.18. Rostsütő
6.19. Olaj-gyorssütő
6.20. Grill-lap
6.21. Mikrohullámú készülékek
6.22. Kézi turmix
6.23. Számítógép
6.24. Főző-sütő edények
6.25. Serpenyők
6.26. Kézi szerszámok
6.27. Elektronikus kisgépek, munkaeszközök
6.28. Vákuum-csomagoló gép
6.29. Sous-vide gép
6.30. Paco-jet gép
6.31. Aszaló készülék
6.32. Házi füstölő készülék

Konyhai kisegítő tanfolyam Szerepen
7. EGYEBEK
7.1. Modulzáró vizsga alól felmentés adható a következő esetekben:
6274-11 Vendéglátó tevékenység alapjai modul teljesítése esetén a 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem
modul modulzáró vizsgájának teljesítése alól.
6280-11 Ételkészítés I. modul teljesítése esetén a 10049-12 Konyhai kisegítés modul modulzáró vizsgájának
teljesítése alól.

Konyhai kisegítő tanfolyam

Vendéglátási-turisztikai szakmák: Konyhai kisegítő tanfolyam

Konyhai kisegítő tanfolyam

 

 

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>